Logo hr.decormyyhome.com

Kako otvoriti limenku bez otvarača za limenke

Kako otvoriti limenku bez otvarača za limenke
Kako otvoriti limenku bez otvarača za limenke

Video: KAKO OTVORITI KONZERVU BEZ OTVARAČA 2024, Srpanj

Video: KAKO OTVORITI KONZERVU BEZ OTVARAČA 2024, Srpanj
Anonim

Sigurno su se mnogi suočili s takvom neugodnom situacijom u kućanstvu kad je bilo potrebno otvoriti limenku, a kako to bi sreća imala, nije bilo ruku s otvaračem. Da biste otvorili bilo koju limenku, možete koristiti obični nož. Ali to nije sigurno, pa postoje i drugi trikovi i tehnike …

Image

Priručnik s uputama

1

Ako se suočite s problemom otvaranja staklene posude, tada možete upotrijebiti … svoj lakat. Da, da, samo to obavi pažljivo. Stavite staklenku na površinu koja ne klizi. Zatim vizualno zacrtajte sredinu kapaka i oštrim pokretom pogodite ga laktom. Da biste izbjegli ozljede, ne izlažite lakat, već to učinite izravno u odjeći. Ako to ne uspije prvi put, možete ponovo pogoditi sredinu kapka. Kao rezultat toga, rubovi poklopca će se podići i možete otvoriti limenku rukama. U ovom slučaju budite oprezni kad pokupite krpu, jer rubovi poklopca mogu biti oštri.

2

Druga opcija za otvaranje staklene staklenke vrlo je slična prvoj, ali umjesto lakta možete upotrijebiti neke male kamene gole. Pokušajte pomoću njega zavući poklopac u limenku. Kada se rubovi poklopca odmaknu od vrata na željenu udaljenost, samo ga morate nježno zataknuti i izvaditi iz limenke rukama.

3

Ponekad smo suočeni s problemom otvaranja limenke. Svi znaju da se takvi spremnici sastoje od dva dijela. Prvi dio je sama staklenka (dno i zidovi), a drugi je poklopac. Poklopac je pričvršćen na glavni dio presovanjem rubova limenke. Da biste otvorili limenku, samo nježno savijte stranice kliještima. Voila!

4

Ako nemate kliješta pri ruci, limenku možete otvoriti na drugi provjereni način. Da biste to učinili, limenku stavite na ravni kamen tako da je strana ispod. Zatim ga odmjerenim pokretima trljajte o kamen, sve dok se kositar ne potroši. Povremeno okrenite staklenku tako da se rubovi oboda ravnomjerno brišu sa svih strana. Kamen s hrapavom površinom najprikladniji je za ovu metodu. Po istom principu možete koristiti i drugi alternativni alat - datoteku.